Mainos
Mainos

Javassa vakava tietoturva-aukko - miten se vaikuttaa pankkiin?

Viestintävirasto kehotti eilen poistamaan Java 7 -ohjelmiston selaimelta, koska ohjelmistosta on löydetty vakava tietoturvauhka.

Java on todella yleinen ohjelma. Esimerkiksi Sampo Pankin verkkopankkiohjelma ei toimi ilman Javaa. Sampo Pankista kerrotaan kuitenkin, ettei heidän asiakkaillaan ole syytä huoleen.

– Uhka ei ole kohdistunut meihin ja haavoittuvaisuuksia ei ole ilmennyt. Asiakkaamme voivat edelleenkin käyttää verkkopankkia normaalisti. Halutessaan asiakas voi käyttää tablettipankkia, mobiilipankkia tai miniverkkopankkia, joissa ei ole Javaa, Sampo Pankista kerrotaan MTV3 Uutisille.

Sampo Pankista kuitenkin toivotaan, että Javan kehityksestä vastannut Oracle päivittäisi Javan haavoittuvaisuudet mahdollisimman nopeasti.

Tietokirjailija Petteri Järvinen arvioi nyt paljastunutta aukkoa vakavaksi muun muassa siksi, että Javan kehittänyt Oracle-yhtiö julkaisee päivityksiä ohjelmiinsa seuraavan kerran lokakuussa.

– Tätä aukkoa todella käytetään tietoturvahyökkäyksiin, niin kyllä tilanne siinä mielessä on aika huolestuttava.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme