Mainos
Mainos

Jollan älypuhelin julki tänään

Matkapuhelinmarkkinoille pyrkivä Jolla julkistaa tänään ensimmäisen älypuhelimensa.

Yhtiö julkisti puoli vuotta sitten käyttöjärjestelmän, tänään on Sailfish-käyttöjärjestelmään perustuvan älypuhelimen vuoro.

Jollan toimitusjohtaja Tomi Pienimäki uskoo, että markkinoilla on tilaa uusille toimijoille.

– Mobiilibisneksessä ihmiset haluavat koko ajan uutta ja nyt mitään uusia vaihtoehtoja ei juurikaan ole viime vuosina ollut tarjolla. Meidän on aika turha tässä lähteä millään markkinaosuusprosenteilla kikkailemaan. Maailmassa myydään noin miljardi älypuhelinta vuodessa, ja jos pääsemme prosentin kymmenesosaankin markkinaosuuteen, niin se on meille jo hyvä.

Matkapuhelinvalmistajaksi Jolla ei kuitenkaan ole ryhtymässä. Sen tuote on käyttöjärjestelmä, joka pohjautuu Nokian hylkäämään Meegoon.

– Se meidän juttu on tällainen uudenlainen käyttökokemus ja Sailfish perustuu tällaiseen käden liikkeeseen. Se on painikkeeton ja erilainen kuin muut käyttöjärjestelmät. Se on nyt se meidän juttu.

Käytännössä ensimmäinen Sailfish-puhelin on näyte esimerkiksi niille matkapuhelinvalmistajille, jotka haluavat pois johtavan androidvalmistajan eli korealaisen Samsungin varjosta.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme