Mainos
Mainos

Jopa 180 000 nettikäyttäjän tietoja viety Ruotsissa

Ruotsissa vellova tietomurtokohu paisuu. Yhteensä lähes kuudeltakymmeneltä sivustolta on viety käyttäjätunnuksia, salasanoja ja joissain tapauksissa myös henkilötunnuksia.

Iltapäivälehti Aftonbladetin mukaan lähes 180 000 käyttäjätilin tiedot ovat vuotaneet verkkoon. Joukossa on lukuisia poliitikkoja, julkisuuden henkilöitä ja toimittajia.

Käyttäjätietoja alettiin paljastaa tiistaina ruotsidemokraatteihin aiemmin kuuluneen valtiopäiväpoliitikon William Petzällin kaapatun Twitter-tilin kautta.

Tiistaina vahvistettiin, että suositun blogipalvelun blogtoppen.se:n järjestelmiin oli murtauduttu. Tätä kautta levisi yli 90 000 käyttäjän tiedot. Hakkerien kohteeksi on joutunut myös esimerkiksi musiikki- ja sukututkimussivustoja.

Tietoturva-asiantuntijat korostavatkin, ettei samoja käyttäjätunnuksia ja salasanoja tulisi käyttää useilla eri käyttäjätileillä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme