Mainos
Mainos

Joskus tosielämä on kuin aprillipilaa: Rivot salasanat kiellettiin

Tietoturvayhtiö Sophos ruotii sivuillaan yhdysvaltalaisen teleoperaattorin AT&T:n ilmoitusta kieltää käyttäjiltään siveettömät salasanat.

Tietoturva-asiantuntija Paul Ducklin kirjoittaa, että hän piti asiaa aluksi hauskana pilana. Ducklin toteaa, että kyseessä vaikuttaa olevan kuitenkin tositarina eikä mikään aprillipila.

Ducklin pohtii, että miksi ketään kiinnostaisi estää säädyttömiä salasanoja: niitähän ei kukaan näe - tai ei ainakaan pitäisi nähdä.

- Miten ja miksi haluttaisiin kitkeä kaikki sellaiset salasanat, jotka mahdollisesti sisältävät säädytöntä kieltä, hämmästelee Ducklin.

Ducklinin mielestä on hyvä, jos käyttäjiä estetään valitsemasta tietoturvan kannalta riskialttiita salasanoja. Rivojen salasanojen kielto puolestaan kaventaa valittavissa olevia salasanavaihtoehtoja ja helpottaa täten krakkereiden murtautumisyrityksiä.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme