Mainos
Mainos

Journalismi viihteellistyy yhä enemmän

Suomalaiset toimittajat uskovat journalismin viihteellistyvän tulevaisuudessa vielä nykyisestä. Journalistiliiton ja Tampereen yliopiston tutkimuksessa yli neljä viidesosaa vastaajista katsoo, että kaupalliset tavoitteet nousevat yhä useammin journalismissa etusijalle.

Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Niemisen mukaan viihteellistymisessä ei sinänsä ole mitään pahaa:

– Jos viihteellistymisellä tarkoitetaan sitä, että lehdet tehdään luettavimmaksi, niin eihän siinä sinänsä ole mitään pahaa. Mutta jos viihteellistymisellä tarkoitetaan sitä, että mennään sieltä mistä aita on matalin tai että sitten ihan tällainen roska rupeaa yleistymään, niin se on sitten huono asia.

Journalismin tulevaisuuden Nieminen näkee kuitenkin hiukan harmaana. Journalismissa nopeudesta on tullut eräs suurimmista kilpailuvalteista, kun taas Niemisen mielestä olisi tärkeintä, että toimittajalla on aikaa tehdä työnsä niin hyvin kuin hän osaa.

- Jos aikaa annetaan, niin suomalaiset tiedotusvälineet ovat erittäin korkeatasoisia.

Nieminen mielestä kustantajien olisikin syytä pohtia, minkälaista tuotetta he haluavat oikeasti ihmisille tarjota.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme