Mainos
Mainos

Journalistiliitto hakee valituslupaa tekijänoikeuskiistassa

Journalistiliitto hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa markkinaoikeuden päätökseen, joka koskee freelancetoimittajien tekijänoikeuksia. Markkinaoikeus ratkaisi keskiviikkona kiistan uusista tekijänoikeussopimuksista Sanoma Newsin hyväksi.

Journalistiliiton mielestä Sanoma Newsin tarjoamat sopimusehdot ovat kohtuuttomia freelancetoimittajille. Ehdot ovat herättäneet runsaasti vastustusta freelancereiden piirissä.

Tekijänoikeuksiin kuuluvat avustajien tekemien töiden kaikki nykyiset ja tulevat taloudelliset oikeudet. Journalistiliitto painottaa myös sitä, että sopimusehdot sisältävät muuntelu-, muuttamis- ja edelleenluovutusoikeudet.

Markkinaoikeus hyväksyi Sanoma Newsin kannan, että kaikkien oikeuksien luovuttaminen avustajasopimuksissa ei ole kohtuutonta. Yhtiö pitää kaikkien tekijänoikeuksien hankkimista välttämättömänä, jotta avustajien tuotantoa voitaisiin hyödyntää täysimääräisesti eri jakelukanavissa.

Sanoma on tällä hetkellä STT:n toiseksi suurin omistaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme