Mainos
Mainos

Journalistiliitto: Lähdesuoja turvattava tietosuojalain uudistuksessa

Lähdesuojan avulla voidaan varmistaa, ettei journalistille tietoja antavien henkilöys paljastu.

Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen pitää tärkeänä, ettei journalistien lähdesuoja heikenny sähköisen viestinnän tietosuojalain uudistuksessa.

- Kun nyt työnantajille ehdotetaan jopa poliisin toimivallan ylittäviä valtuuksia seurata työntekijöidensä sähköpostiliikennettä, on pidettävä huoli siitä, että journalistin lähdesuojaa ei vaaranneta, Nieminen korostaa kannanotossaan.

Lähdesuojan avulla voidaan varmistaa, ettei journalistille tietoja antavien henkilöys paljastu. Niemisen mukaan se on sananvapauden ja journalistisen työn "perustuslaki", jota ei saa murtaa.

- Tietolähteidenkin on voitava luottaa siihen, että lähdesuoja pitää. Tämä on avoimuutta korostavan tiedonvälityksen ja koko yhteiskunnan etu, hän toteaa.

Jos lakiesitys etenee esitetyllä tavalla, on lakiin Journalistiliiton mielestä selkeästi kirjattava journalistinen lähdesuoja poikkeustapauksena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme