Mainos
Mainos

Journalistiliitto: Tekijänoikeusesitys uhkaa sananvapautta

Suomen journalistiliiton valtuusto arvioi, että opetusministeriön työryhmän tekijänoikeusesitys uhkaa vakavasti sananvapautta. Ministeriön työryhmä teki esityksen työ- ja virkasuhteen tekijänoikeuksista.

Jos tekijänoikeusesitys toteutuu, muutamat suuret mediatalot päättäisivät Journalistiliiton valtuuston mukaan yksin siitä, miten suurinta osaa Suomessa julkaistusta tekstistä, kuvista ja audiovisuaalisesta aineistosta käytetään. Samalla esitys heikentäisi valtuuston mukaan olennaisesti työntekijöiden asemaa, minkä lisäksi haastateltavan oikeudet vaarantuisivat.

Työryhmä esittää, että työnantajalla ja työntekijällä olisi rinnakkaiset oikeudet teoksen taloudelliseen hyödyntämiseen. Journalistiliiton valtuusto katsoo, että esitys on tältä osin harhaanjohtava, sillä työsopimuslaki rajoittaa työntekijän oikeutta kilpailla työnantajansa kanssa. Kannanoton mukaan esitys johtaisi myös freelancereiden ansionmenetyksiin.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme