Mainos
Mainos

JSN käsittelee Silminnäkijä-ohjelman kantelut

Julkisen sanan neuvosto ottaa käsittelyyn Ylen TV2:n Silminnäkijä-ohjelman.

Kaksi viikkoa sitten esitetystä ohjelmasta on tehty kanteluja, joissa toivotaan neuvostolta kannanottoa esimerkiksi ohjelman totuudenmukaisuuteen. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) hyväksyy asian käsittelyn neuvostossa.

TV2:n Silminnäkijä-ohjelma väitti Vanhasen saaneen ilmaisia rakennustarpeita joltakin rakennusliikkeeltä, joka urakoi Nuorisosäätiölle kerrostaloja. Vanhanen toimi tuolloin säätiön johdossa.

Julkisen sanan neuvosto on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Neuvosto käsittelee myös toimittajan menettelyä tietojen hankinnassa.

Kantelun voi JSN:lle tehdä kuka tahansa, jonka mielestä lehdistössä, radiossa tai televisiossa on loukattu hyvää journalistista tapaa. JSN ei ole kuitenkaan tuomioistuin, eikä se käytä julkista valtaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme