Mainos
Mainos

JSN sai aiempaa enemmän kanteluita

Julkisen sanan neuvostolle (JSN) kanneltiin viime vuonna aiempaa enemmän medioiden toiminnasta. Kanteluita tuli 126. Lisäksi neuvostolta pyydettiin lausuntoa yhdeksään asiaan ja neuvosto otti kaksi asiaa oma-aloitteisesti käsiteltäväksi.

Keskustelua herätti muun muassa ns. julkkislausuma, jonka neuvosto antoi oma-aloitteisesti. Siinä muistutettiin, että myös julkkisten ihmisarvoa on aina kunnioitettava. Ihmistä ei voi käsitellä mediassa miten tahansa, vaikka hän itse siihen suostuisikin. Ongelma on noussut esille muun muassa entistä mäkihyppääjä Matti Nykästä koskevassa uutisoinnissa.

Neuvosto antoi 63 varsinaista päätöstä. Niistä 16 oli langettavia ja 47 vapauttavia. Langettavien osuus kasvoi suhteessa hieman.

Eniten huomautuksia tuli kansiteksteistä ja kansikuvista. Kolme aikakauslehteä sai huomautuksen katteettomista kansiteksteistä ja yksi lehti kannen valokuvasta. Valokuva oli vanhojentanssikuva Konginkankaan liikenneonnettomuudessa loukkaantuneesta nuoresta naisesta. Lehti oli tiennyt, ettei perhe halua julkisuutta.

JSN on journalistien itsesäätelyelin, joka arvioi medioiden toiminnan eettisyyttä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme