Mainos
Mainos

Julkistaako Facebook ensi viikolla some-fanin unelman?

Yhteisöpalvelu Facebook on kutsunut tiedotusvälineitä pääkonttorillensa ensi torstaiksi.

Teknologiasivusto TechCrunchin lähteiden mukaan kyseisessä tilaisuudessa julkistetaan muokattu versio Android-käyttöjärjestelmästä, johon on integroitu laajasti Facebookin toimintoja. Kyseinen käyttöjärjestelmäversio saattaa lähteiden mukaan olla käytössä taiwanilaisen HTC:n puhelinmallissa.

Facebook-painotteisen kännykän julkaisua on huhuttu jo vuosien ajan.

Facebookin tiivis integrointi Android-käyttöjärjestelmään tarkoittanee käytännössä tietojen helpompaa jakamista sosiaaliseen mediaan kautta linjan. Kyseessä saattaisi olla sosiaalisen median tehokäyttäjän unelmalaite.

Huhujen mukaan Facebookin uutissyötteet ja tilapäivitykset saattavat olla uutuudessa käytettävissä suoraan kotivalikosta, ja myös eri Facebook-sovelluksiin pääseminen olisi sen avulla tehokasta.

Samalla Facebook pääsisi luultavasti keräämään entistä enemmän tietoja käyttäjistään.

"Ei välttämättä täysiveristä Android-integrointia"

TechCrunchissa pohditaan, että ensi viikon lehdistötilaisuudessa saatetaan vaihtoehtoisesti esitellä kevyempi, ns. launcher-tyyppinen -toteutus, jolla Androidin toiminnallisuutta on helppo muokata.

Tällöin kyseessä ei olisi kuitenkaan kovinkaan syvästä integroinnista Android-järjestelmään.

Androidiin on nykyisin saatavilla jo useita eri kehittäjien tekemiä launcher-sovelluksia. Launcher-ratkaisussa Facebook ei olisi sidottu vain yhden valmistajan puhelinmalliin, vaan se toimisi laajasti eri Android-laitteissa.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme