Mainos
Mainos

Jyrki A. Juuti kuollut

Suomen Journalistiliiton (SJL) entinen puheenjohtaja, valtiotieteen maisteri Jyrki A. Juuti on kuollut. Hän kuoli äitienpäiväviikonloppuna kotonaan Helsingissä. Hän oli kuollessaan 74-vuotias.

Toimittajaperheeseen syntyneestä Juutista tuli Suomen Sanomalehtimiesten Liiton (nykyisin SJL) puheenjohtaja 1963. Hän hoiti tehtävää 11 vuotta. Juutin johdolla Sanomalehtimiesten Liitosta tuli todellinen ammattiliitto, jonka jäsenet saivat ensimmäisen varsinaisen työehtosopimuksensa 1967.

Jyrki A. Juuti oli Suomen Sosiaalidemokraatin taloustoimittajana 1952-66. Sosiaalidemokraattisen sanomalehtimiesliiton sihteerinä hän toimi 1957-63. Helsingin sanomalehtimiesyhdistyksen sihteerin ja rahastonhoitajan tehtäviä hän hoiti 1960-63.

Jyrki A. Juuti oli jämäkkä ammattiyhdistysmies, jonka olemus jo herätti luottamusta. Hänellä oli synnynnäistä auktoriteettia, joka auttoi häntä selviytymään suvereenisti kiperistäkin paikoista. Juuti teki opintomatkan Yhdysvaltoihin 1961. Tässäkin suhteessa hän oli reippaasti aikaansa edellä.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme