Mainos
Mainos

Jyväskylän Agora perusti tiedelehden

Human Technology ilmestyy verkkojulkaisuna, joten se on luettavissa ympäri maailmaa.

Jyväskylän yliopiston Agora-tutkimuskeskus on perustanut uuden kansainvälisen tiedelehden. Human Technology -niminen julkaisu tarkastelee ihmisen ja uuden teknologian vuorovaikutusta.

Päätoimittaja, professori Pertti Saariluoma sanoo, että lehti noudattaa kaikkia normaalin tieteellisen tutkimuksen pelisääntöjä. Julkaistavat artikkelit käyvät läpi tieteellisen arviointimenettelyn.

Julkaisu on tarkoitus säilyttää maksuttomana, koska se on hyvä tapa pitää yhteyttä uuden tekniikan alueella yrityselämän ja yliopistotutkimuksen välillä.

Inhimillisen, ihmislähtöisen teknologian tarkastelu sopii Saariluoman mielestä erinomaisesti juuri Jyväskylään. Tekniikan ja käyttäytymistieteiden ihmisten välille on syntynyt yliopistossa aito yhteistyö.

Human Technology ilmestyy verkkojulkaisuna, joten se on luettavissa ympäri maailmaa. Ensimmäinen numero ilmestyi jo keväällä. Siitä lähtien julkaisu on saanut yli 600 rekisteröitynyttä lukijaa Aasiasta, Australiasta, Amerikasta ja Euroopasta.

Saariluoman mukaan lehti toimitetaan vapaaehtoistyönä. Suuren työmäärän vuoksi oli tarkoitus tehdä vain kaksi lehteä vuodessa. Artikkeleita olisi kuitenkin tarjolla useampiin vuosittaisiin numeroihin. Nyt vuoden 2006 ja osin 2007 numerot ovat täyttymässä.

Julkaisun toinen numero ilmestyy lähiviikkoina. Tänään lehteä tehtiin Jyväskylässä tunnetuksi seminaarissa, joka käsitteli ihmislähtöisen tekniikan suuntauksia. www.humantechnology.jyu.fi/

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme