Mainos
Mainos

Kallasvuo: Qualcomm ei saa määräillä koko alaa

Yhtiöiden välinen ristiinlisensiointisopimus umpeutui kuukausi sitten. Nokian mukaan neuvottelut yhtiöiden välillä jatkuvat ja tilanne on avoin.

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo vaatii, ettei amerikkalaiselle patenttiyhtiölle Qualcommille pidä antaa mahdollisuutta sanella matkapuhelinalan sääntöjä.

Nokian yhtiökokouksessa puhuneen Kallasvuon mukaan kyse ei ole vain kahdenvälisestä kiistasta vaan koko alan riidasta Qualcommin kanssa.

- On täysin selvä, ettemme voi antaa yhdelle yhtiölle, tässä tapauksessa Qualcommille, mahdollisuutta sanella sääntöjä koko alalle, Kallasvuo sanoi.

Nokia ja Qualcomm ovat riidelleet patenteista, jotka koskevat Nokian käyttämää matkapuhelintekniikkaa. Qualcomm käyttää puolestaan mikrosiruissaan Nokian patentteja. Nokian mielestä Qualcomm vaatii patenteistaan aivan liian suuria maksuja verrattuna Nokian omaan patenttisalkkuun.

Yhtiöiden välinen ristiinlisensiointisopimus umpeutui kuukausi sitten. Kallasvuon mukaan neuvottelut yhtiöiden välillä jatkuvat ja tilanne on avoin.

Nokia ja Qualcomm ovat nostaneet myös lukuisia oikeusjuttuja toisiaan vastaan patenttikiistan vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme