Mainos
Mainos

Kannettavien myynti huimassa kasvussa

Tietokonetta hankkiva kuluttaja valitsee mieluiten käyttöönsä pienen ja kannettavan tietokoneen. Kannettavia tietokoneita myytiin viime vuonna yli 200 prosenttia enemmän kuin vuonna 2002 ja myyntimäärät nousevat edelleen.

Enää tietokoneen paikka ei ole ainoastaan työhuoneessa, vaan kuluttajat haluavat käyttää koneita esimerkiksi keittiössä, mökillä ja matkoilla. Kannettavia tietokoneita myydään kovaa tahtia, ja jopa seitsemän kymmenestä myydystä koneesta on kannettavia. Erityisesti nuoremmat käyttäjät arvostavat mahdollisuutta käyttää konetta paikasta riippumatta.

Kannettavien suosion takana on hintojen laskun, kokojen pienentymisen ja käyttöajan pidentymisen lisäksi nopeiden ja langattomien nettiyhteyksien kehittyminen. Nyt internetissä surffaaminen onnistuu lähes missä tahansa, ja kannettavien akkujenkin luvataan kestävän jo lähes koko työpäivän ajan.

Viime vuonna kannettavia kotitietokoneita myytiin 200 prosenttia edellisvuotta enemmän. Pöytäkoneitakin myytiin 70 prosenttia enemmän, sillä laatikkonäytöt ovat vaihtuneet litteisiin näyttöihin, ja hinnat ovat kilpailukykyisiä kannettaviin verrattuna.

Kun kannettavasta koneesta saa pulittaa noin 900 euroa, niin suunnilleen samoilla ominaisuuksilla varustellun pöytäkoneen saa noin 300 euroa halvemmalla.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme