Mainos
Mainos

Kännykänkuoret käyvät kaupaksi

Matkapuhelimiin kuoria valmistava Eimo paransi viime vuoden tulostaan 25 prosenttia ja liikevaihtoa kertyi 31 prosenttia edellisvuotista enemmän.

Myös tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä tälle vuodelle yhtiö odottaa 40 prosentin liikevaihdon kasvua ja ensi vuonna yhtiö pyrkii saavuttamaan miljardin markan liikevaihdon.

Hyvät näkymät ovat myös heijastuneet yhtiön osakkeen hintaan, joka on nelinkertaistunut vajaan vuoden aikana. Yhtiö listautui Helsingin pörssiin viime vuoden maaliskuun lopulla. Nyt yhtiön hallitus on päättänyt esittää yhtiökokoukselle, että osake splitataan neljään osaan, jotta sen vaihdettavuus paranisi. Tänään puolen päivän aikaan Eimon osakkeella tehtiin kauppaa 45,50 eurolla eli noin 273 markan hinnalla. Korkeimmillaan osakkeen hinta oli 49 euroa tämän kuun alussa.

Viime vuonna Eimon tulos rahoituserien jälkeen oli 18,2 miljoonaa euroa ja liikevaihto 78 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos parani 1,16 euroon edellisvuoden 1,10 eurosta. Osinkoa yhtiö ehdottaa maksettavaksi euron osakkeelta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme