Mainos
Mainos

Kännykkäoperaattorit rynnistävät Saksaan

Suomalaiset puhelinyhtiöt etsivät nyt tosissaan markkinoita Saksasta. Helsingin Puhelin ja Finnet ovat perustaneet Saksaan kauko- ja ulkomaanpuheluja tarjoavan yhtiön, ja mm Mäkitorpalla on jo useita omia myymälöitä Berliinissä.

Saksan puhelinmarkkinat vapautuivat vasta viime vuoden alussa, ja ottaen huomioon maan väkiluvun - 80 miljoonaa ihmistä - näkyvät ovat valtavat.

Liittymäkauppa käy Saksassa vilkkaasti, ja tahti vain kiihtyy. Keväällä Saksassa oli 15 miljoonaa kännykkää, tämän vuoden päättyessä 20 miljoonan raja ylittyy. Verkkoyhtiöt tukevat laitemyyntiä tuntuvilla provisioilla, jotka alentavat itse puhelimien hintaa. Samalla operaattorit sitovat kännykän ostajat asiakkaikseen useiden vuosien sopimuksilla.

Myös asennemuutos Saksassa vauhdittaa matkapuhelinkauppaa - kännykän käyttämnistä ei enää pidetä moukkamaisena hienosteluna.
(MTV3)

Kari Lumikero kertoo Berliinissä kännykkäkaupasta (1 38")

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme