Mainos
Mainos

Käytätkö kännykkää? Pohjois-Koreassa olisit nyt sotarikollinen

Pohjois-Koreassa on otettu käyttöön rankat toimet maan edesmenneen hallitsijan suruajaksi. Joulukuun puolivälissä sydänkohtaukseen menehtynyttä Kim Jong-iliä surraan sadan päivän ajan. Pohjois-Korea on varoittanut, että loikkausta yrittäviä tai kännykkää käyttäviä maan kansalaisia tullaan suruaikana kohtelemaan sotarikollisina. Myös rangaistusten uhataan olevan sen mukaisia.

Mistään pienistä rangaistuksista ei ole kyse, sillä jo entuudestaan Pohjois-Koreassa on saattanut langeta kuolemantuomio toistuvista loikkausyrityksistä.

Brittilehti The Telegraph kertoo, että ankarien toimien perimmäisenä tarkoituksena arvellaan olevan Kim Jon-ilin pojan Kim Jong-unin hallinnon vakauden varmistaminen. Hallinnon vaihtumisen isältä pojalle on pelätty aiheuttavan levottomuuksia taloudellisissa vaikeuksissa rämpivässä maassa.

Kännykät ovat Pohjois-Koreassa melko harvinaisia. Niiden kautta pelätään kuitenkin virtaavan tietoja Pohjois-Korean ulkopuolisista oloista ja arabimaiden kansannousuista diktaattoreita vastaan.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme