Mainos
Mainos

Kekkonen: digi-tv:n aloitusta harkittava vielä

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antero Kekkonen ehdottaa, että digitaalisten televisiolähetysten aikataulua harkittaisiin vielä vakavasti. Kekkonen epäilee, että päätös digilähetysten aloittamisesta tämän vuoden elokuussa syntyi aikoinaan hätiköiden.

Kekkonen arveli, että pulmia voi syntyä sekä ohjelmia lähettävässä että vastaanottavassa päässä. Aikataulu ohjelmantuotannolle vaikuttaa kohtuuttoman kireältä, eikä sopivia vastaanottimia ole vielä kaupoissa. Myös arviot laitteiden hinnoista vaikuttavat Kekkosen mielestä kohtuuttomilta. -Digilähetysten aloittaminen on kallis panostus kaikille osapuolille. Sen hinta on muodostumassa niin korkeaksi, että keskeneräisiin ratkaisuihin ei olisi varaa, Kekkonen katsoi.

Olli-Pekka Heinonen

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen ja kulttuuriministeri Suvi Linden ovat jo aiemmin väläyttäneet lähetystoiminnan aloittamisen lykkäämistä. Yleisradion toimitusjohtaja Arne Wessberg on sanonut, että digiverkon rakentaminen alkaa suunnittelussa aikataulussa, mutta lähetysten aloittamista voitaisiin hienosäätää. Wessbergin mukaan kysymys voi kuitenkin olla vain muutamista kuukausista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme