Mainos
Mainos

Kesähitti? Tällä luurilla voit vaihtaa kuulumisia vaikka uidessasi

Panasonic on tuomassa Euroopan kännykkämarkkinoille uuden Eluga-älypuhelimen. Yhtiö toivoo myyvänsä 1,5 miljoonaa Eluga-kännykkää Euroopassa ensimmäisen vuoden aikana ja maailmanlaajuisesti kaikkiaan 15 miljoonaa kappaletta vuoteen 2015 mennessä.

Eluga-nimi on lyhenne sanoista "elegant user-oriented gateway". Kyseessä on veden ja pölyn kestävä Android-puhelin. Panasonicin mukaan Eluga kestää mm. upottamisen veteen puoleksi tunniksi metrin syvyyteen.

Eluga painaa 103 grammaa ja se on vain 7,8 millimetriä ohut. Laitteessa on A 1GHz tuplaydinsuoritin, 4.3-tuumainen näyttö (960x540) ja langattomia lähiyhteyksiä tukeva NFC-teknologia. NFC-mahdollistaa mm. maksujen suorittamisen langattomasti kännykän avulla.

Taustakameran tarkkuus on kahdeksan megapikseliä.

Eluga-puhelimet tulevat myyntiin Androidin 2.3.5 Gingerbread -käyttöjärjestelmäversiolla varustettuna, mutta uusimman Ice Cream Sandwich -päivityksen kerrotaan saapuvan kesän aikana.

Brittilehti The Telegraph kertoo, että luuri tulee myyntiin huhtikuussa noin 480 euron hintaan. Panasonic kertoo keskittyvänsä jatkossakin tuottavampiin, kalliimman hintaluokan kännykkämalleihin.

Panasonic aikoo esitellä uutuusluuriaan Barcelonan MWC-mobiiliteknologiamessuilla. Myös kilpailevien matkapuhelinvalmistajien, kuten Nokian odotetaan julkistavan samassa tapahtumassa useita uutuuslaitteita. MTV3 tulee seuraamaan IT-sivuillaan messujen antia ja kiinnostavia laitejulkistuksia.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme