Mainos
Mainos

Keskustan media pui vaalien jälkipyykkiä

Keskustan omassa mediassa puolueen kunnallisvaalitappiota arvioidaan hyvin erilaisin painotuksin.

Puolueen pää-äänenkannattajan Suomenmaan pääkirjoituksessa lehden verkkosivuilla arvioidaan, että keskusta sai osansa pitkästä hallitusvastuusta. Sen sijaan Verkkoapilan pääkirjoituksessa ollaan sitä mieltä, että selityksesi ei riitä hallitusvastuu, koska samaa vastuuta kantavat myös vaalivoittajat kokoomus ja vihreät.

Verkkopilassa ei muutenkaan kaunistella tilannetta. Pääkirjoituksen mukaan keskusta kärsi rökäletappion ja lopputulos on murheellinen. Vaalin tulos on protesti ja sillä on - vaikka kysymyksessä olivat paikallisvaalit - merkittävä yleispoliittinen ulottuvuus.

Suomenmaan pääkirjoituksessa rauhoitetaan puolueväkeä, että "kunnallisvaaleissa ei ratkaista valtakunnan politiikan voimasuhteita" ja "hyvä hallitus jatkaa kuin ennenkin".

- Kilpa valtakunnallisesta ääniosuudesta on kunnallisvaalien kannalta epäolennainen. Keskusta on edelleen ylivoimainen kuntapuolue. Sillä on kunnallisvaltuutettuja ylivoimaisesti eniten, Suomenmaa kirjoittaa.

Suomenmaa odottaa kyllä jälkipuheita keskustan sisällä, ehkä puolueen politiikasta mutta varmasti myös henkilöistä.

Verkkoapilan mielestä vaalitulos on keskustalle "vakavan itsetutkiskelun paikka". Pääkirjoituksessa muistutetaan, että puheenjohtaja Matti Vanhanen on hävinnyt kahdet kuntavaalit peräjälkeen. Viime eduskuntavaaleissa Vanhanen säilytti täpärästi Anneli Jäätteenmäen hankkiman ykköspaikan. Nyt keskustalta katosi eduskuntavaaleihin verrattuna 130 000 äänestäjää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme