Mainos
Mainos

KHO antoi Soneralle hengähdysaikaa

Korkein hallinto-oikeus KHO katsoo, että televiestintäyritys Soneran ei tarvitse vielä luopua teleyhtiö Loimaan Seudun Puhelimen LSP:n osakkeista. Kilpailuneuvosto päätti joulun alla, että Sonera ei saa hankkia LSP:n osakkeita. Kantaansa se perusteli kilpailun heikentymisellä.

Sonera ja muiden muassa kilpailuvirasto valittivat kilpailuneuvoston päätöksestä KHO:hon. Samalla Sonera haki päätöksen toimeenpanokieltoa KHO:n käsittelyn ajaksi. Sen KHO on nyt myöntänyt. Valituksen käsittely KHO:ssa jatkuu.

Kiistanalainen järjestely koskee 16,7 prosentin osuutta Loimaan Seudun Puhelimesta, jotka LSP suuntasi annissa Soneralle. Kilpailuneuvoston päätöksen jälkeen Sonera on hankkinut lisää LSP:n osakkeita. Kaikkiaan sillä on nyt 29 prosenttia Loimaan Seudun Puhelimesta.

Kiistely LSP:n omistuksesta kumpuaa Turun Puhelimesta, jonka Loimaan Seudun Puhelin, Lännen Puhelin ja Salon Seudun Puhelin ostivat aikanaan yhdessä. LSP kuitenkin liittoutui Soneran kanssa ja sai muut silmilleen.

Loimaan Seudun Puhelin omistaa Turun Puhelimesta 51 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme