Mainos
Mainos

Kielenkääntäjälasit murtavat kielimuurit

Japanissa on kehitetty silmälasit, jotka toimivat kielenkääntäjinä. Tele Scouter -lasit sisältävät minitietokoneen ja näyttölaitteen, joka mahdollistaa kahden ihmisen keskustelun ilman yhteistä kieltä.

Keskustelut nauhoitetaan nappia painamalla ja ne lähetetään etäpalvelimelle. Palvelin analysoi ja kääntää keskustelun. Sen jälkeen palvelin lähettää käännöksen vastaanottajalle, joka voi lukea sanoman omalla kielellään lasien näytöstä.

Käännösteknologia on vasta kehitysvaiheessa, mutta teknologiayhtiö NEC sanoo suunnittelevansa jo nopeampia laitteita. Yhtiö sanoo haluavansa murtaa kielimuurit.

Alkuvaiheessa Tele Scouter on melko hintava. Markkinoille tullessaan laitteen hinta on noin 83 000 dollaria, mutta hinnan odotetaan kuitenkin laskevan ajan myötä.

NEC visioi, että mikäli kaikki menee suunnitellusti, voivat vieraskieliset turistit tulevaisuudessa sanoa "Nähtävästi ymmärrän, mitä tarkoitat".

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme