Mainos
Mainos

Kiina kiristi otettaan tiedonvälityksestä

Ilmoituksen mukaan ulkomaiset uutistoimistot eivät voi välittää tietoa, joka uhkaa Kiinan kansallista turvallisuutta ja alueellista koskemattomuutta.

Kiina ilmoitti tänään uusista määräyksistä, joiden mukaan ulkomaisten tiedotusvälineiden on saatava maan viralliselta uutistoimistolta hyväksyntä uutisten, kuvien ja grafiikan välittämiseen Kiinassa. Ilmoituksen mukaan ulkomaiset uutistoimistot eivät voi välittää tietoa, joka uhkaa Kiinan kansallista turvallisuutta ja alueellista koskemattomuutta.

Määräyksistä ilmoitti uutistoimisto Xinhua, ja ne astuivat voimaan heti. Xinhua sai myös oikeudet sensuroida ulkomaisen median Kiinassa välittämiä uutisia.

Ulkomaisten uutistoimistojen toimilupia voidaan perua tai hyllyttää, jos ne rikkovat sääntöjä eli hankkivat suoraan omia asiakkaita tai julkistavat kiistanalaisia uutisia. Uudet määräykset koskevat myös hongkongilaisia ja taiwanilaisia uutistoimistoja.

EU:n puheenjohtajamaan ulkoministeri Erkki Tuomioja keskustelee maanantaina Kiinan uusista määräyksistä kahdenvälisessä tapaamisessaan Kiinan ulkoministerin Li Zhaoxingin kanssa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme