Mainos
Mainos

Kiinalaisten nettipäiväkirjat sensuurin kourissa

Palveluntarjoajat Yahoo ja MSN ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa ne lupautuvat turvaamaan Kiinan valtion edun toiminnassaan.

Kiinan sensuurikoneisto on ottanut erävoiton kahden suuren amerikkalaisen internetyhtiön suostuttua viranomaisten vaatimuksiin blogipalvelujensa säätelystä Kiinassa.

Palveluntarjoajat Yahoo ja MSN allekirjoittivat sopimuksen, jossa ne lupautuvat turvaamaan Kiinan valtion edun toiminnassaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yhtiöt sitoutuvat poistamaan asiakkaidensa nettipäiväkirjoista eli blogeista Kiinan hallinnon epäsopivaksi luokittelemaa materiaalia, kuten maan nykyhallintoa arvostelevia kirjoituksia.

Sopimus myös kehottaa yhtiöitä keräämään ja säilyttämään henkilökohtaisia tietoja, kuten nimiä ja osoitteita, asiakkaistaan.

Yhdysvaltalaisia internetyhtiöitä on monesti syytetty sananvapauden polkemisesta Kiinassa. Yhtiöiden mukaan toimiakseen Kiinassa heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin suostua maan hallinnon vaatimuksiin.

Kansainvälinen Toimittajat ilman rajoja -järjestö tuomitsee Yahoon ja MSN:n päätöksen jyrkästi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme