Mainos
Mainos

Kiistelty Internet-tapaus oikeuteen USA:ssa

Kalifornialaisen piirioikeuden tuomari päätti viime yönä Suomen aikaa, että Yhdysvalloilla on tuomiovalta Internetiin liittyvässä tekijänoikeuskiistassa.

Tekijänoikeusrikoksesta syytetty venäläinen yhtiö oli kiistänyt yhdysvaltalaisen oikeusistuimen tuomiovallan asiassa, joka on yksi seuratuimmista Internetiä koskevista oikeudellisista rajanvedoista.

Kalifornian Piilaaksossa sijaitsevan San Josen piirioikeuden tuomari Ronald Whyte päätti, että oikeus voi käsitellä moskovalaista ElcomSoftia koskevaa syytettä vuonna 1998 Yhdysvalloissa säädetyn digitaalisen tekijänoikeuslain rikkomisesta. ElcomSoft myi Internetin kautta ohjelmaa, jonka avulla asiakkaat kykenivät kiertämään sähköisten kirjojen suojaukset.

ElcomSoftin asianajaja vetosi siihen, että toiminta tapahtui Yhdysvaltain ulkopuolelta, mutta tuomarin mielestä yhtiöllä oli Yhdysvalloissa tarpeeksi toimintaa joutuakseen tuomiovallan alle. Palvelin, jonka kautta myynti tapahtui, sijaitsi Yhdysvalloissa. Myös laskut lähetettiin ja maksut saatiin Yhdysvalloissa, Whyte perusteli ratkaisuaan.

ElcomSoftin asianajajan mukaan päätös osoittaa, ettei oikeuslaitos ymmärrä Internetin luonnetta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme