Mainos
Mainos

Kikkailu ei auta: Facebook näyttää tietojasi kaikille

Yhteisöpalvelu Facebookin yksityisyydensuoja, tai oikeastaan yksityisyydensuojan heikkeneminen on ollut vahvasti tapetilla viime aikoina. Hiljattain Facebook muutti asetuksia niin, että käyttäjä ei pysty enää määrittelemään, ketkä pääsevät katsomaan hänen henkilökohtaisia tietojaan.

Käyttäjä ei esimerkiksi voi vaikuttaa siihen, kuka pääsee tarkastamaan hänen "tykkäämäkseen" ilmoittamia sivuja. Facebookin ohjelmointirajapinta nimittäin kertoo, mitkä sivut käyttäjä on ilmoittanut kiinnostuksensa kohteiksi.

Viime viikolla MikroPC kertoi verkkosivuillaan, että tietoja ei näytetä, jos käyttäjä ilmoittaakin iäkseen alle 18 vuotta. Nyt lehti kertoo, että tämäkään ei itse asiassa auta. Vaikka perustaisi täysin uudenkin profiilin, jossa ilmoittaa olevansa alaikäinen, näkyvät käyttäjän "tykkäämät" sivut silti ohjelmointirajapintatyökalun avulla kaikille.

Kannattaakin siis harkita useampaan kertaan, mitä haluaa Facebookissa itsestään ja kiinnostuksen kohteistaan kertoa. Trendi näyttää Facebookilla olevan nyt sellainen, että yksityisyydensuojaa ei olla ainakaan heti kiristämässä.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme