Mainos
Mainos

Kilpailuvirasto ja Viestintävirasto tiivistävät yhteistyötään

Kilpailuvirasto ja Viestintävirasto ovat sopineet yhteistyönsä tiivistämisestä. Yhteistyön tarkoituksena on edistää telemarkkinoiden kilpailua mahdollisimman tehokkaasti.

Virastot pyrkivät selkeyttämään keskinäistä työnjakoaan etenkin niissä tilanteissa, joissa virastoilla on päällekkäinen toimivalta. Lisäksi ne parantavat neuvontaansa, jotta asiakkaita voidaan opastaa suoraan sen viranomaisen puoleen, jolla on parhaat edellytykset mahdollisen kilpailuongelman ratkaisemiseen.

Virastojen välisen yhteistyön merkitys korostuu heinäkuun lopulla voimaan tulevan uuden viestintämarkkinalain myötä. Lain mukaan Viestintävirasto tekee huomattavan markkinavoiman päätöksiin liittyvät markkinamäärittelyt ja -analyysit kilpailuoikeudessa perinteisesti käytettyjen periaatteiden mukaisesti.

Virastot ovat todenneet, että Viestintävirasto voi tehokkaimmin arvioida hintatason kohtuullisuuteen liittyviä kysymyksiä ja Kilpailuvirasto puolestaan erityisesti hintasyrjinnän kaltaisia kilpailunrajoituksia.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme