Mainos
Mainos

Kirjastoissa vaihtelevat verkkovalmiudet

Läheskään kaikki kirjastot eivät opetusministeriön tuoreen selvityksen mukaan pysty vielä tarjoamaan asiakkailleen tietoyhteiskunnan peruspalveluja.

Kirjasto-sisalta

Opetusministeriön selvityksen mukaan tietoyhteiskuntapalveluissa heikoimmilla ovat pienet, etenkin alle tuhannen asukkaan kunnat.

Selvityksestä ilmenee, että noin kolmasosa kunnallisista kirjastoista on vielä vailla asiakkaiden käyttöön tarkoitettua Internet-yhteyttä. Mikrotietokoneita ylipäätään kirjastoissa on keskimäärin yksi tuhatta asukasta kohden, mutta määrä vaihtelee eri kunnissa. Lisäksi asiakaskoneet on sijoitettu lähinnä kuntien pääkirjastoihin.

Sivukirjastoissa koneita on yleensä yksi. Kyselyssä löytyi kolme kirjastoa, joissa asiakastietokoneita ei ollut yhtäkään.

Selvityksen on laatinut filosofian tohtori Jarmo Saarti. Tarkoituksena oli selvittää, missä määrin kirjastojen aineistoa voi käyttää verkon kautta ja millaiset tekniset valmiudet kirjastoilla tällä haavaa on.

Vastauksista ilmeni, että valtaosa eli 80 prosenttia kuntien kirjastoista tarjoaa jo asiakkaille tilaisuuden etsiä koneelta esimerkiksi tarvitsemiaan kirjoja aineistotietokantojen avulla.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme