Mainos
Mainos

KKO vapautti Ilta-Sanomat kunnianloukkaustuomiosta

Tuomio koski lehdessä vuonna 2001 julkaistua pakinaa, jossa Ilta-Sanomien toimittaja kuvaili kuopiolaisessa pizzeriassa syömäänsä pizzaa "huussinlunkkua muistuttavaksi lätkyräksi."

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt hovioikeuden Ilta-Sanomille antaman kunnianloukkaustuomion. KKO katsoi, että lehdessä julkaistu luonnehdinta kuopiolaisen yrittäjän myymästä pizzasta oli selkeästi toimittajan mielipide eikä sitä voitu pitää ravintolan omistajan kunniaa loukkaavana arvosteluna.

Keväällä 2001 julkaistu pakina oli osa juttukokonaisuutta, jossa käsiteltiin Kuopiota jalkapallokaupunkina. Toimittaja oli saanut paikallisessapizzeriassa pizzan, joka kirjoittajan mukaan oli "muultakin kuin ulkonäöltään huussinlunkkua muistuttava lätkyrä".

Perjantaina ratkaisunsa antanut KKO oli samoilla linjoilla kuin Varkauden käräjäoikeus, joka pari vuotta sitten hylkäsi syytteen. Itä-Suomen hovioikeus puolestaan tuomitsi pakinan kirjoittaneen toimittajan ja Ilta-Sanomien silloisen päätoimittajan sakkorangaistuksiin noin vuosi sitten.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.01.2005)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme