Mainos
Mainos

Kohta jo kolmasosa suomalaisista Instagramissa – ei enää pelkkä nuorten villitys

Suomalaiset ovat ahkeria somettajia.

Suomessa arvioidaan olevan jo yli kaksi miljoonaa Facebook-käyttäjää. Nyt myös Instagram-käyttäjien lukumäärä hätyyttelee puoltatoista miljoonaa.

Instagram-kuluttajatutkimuksen tehnyt Annalect Finland arvioi suomalaisten Instagram-käyttäjien määrän nousevan vuoden 2017 aikana 1,4:stä miljoonasta 1,6 miljoonaan käyttäjään.

Luku on yllättävän suuri. Se tarkoittaa, etteivät kaikki käyttäjät ole suinkaan pelkästään nuorisoa, vaan myös varttuneemmat ikäryhmät ovat löytäneet suositun kuvapalvelun.

Nuorten ja hieman vanhempien Instagram-käytössä on kuitenkin muutama merkittävä ero: nuoret seuraavat esimerkiksi enemmän brändejä Instagramissa kuin vanhemmat. Nuoret suhtautuvat myös huomattavasti vanhempia suotuisammin somen mainoksiin.

Myös kiinnotuksenkohteet jakautuvat täysin. Esimerkiksi 15–24-vuotiaita kiinnostavat muiden arkielämä, muoti ja meemit. Yli 45-vuotiaita kiinnostavat puolestaan matkailu, politiikka ja uutiset.

Lähde: Annalect Finland

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme