Mainos
Mainos

Kohupäätoimittaja huolissaan ilmaisunvapaudesta

Jyllands-Posten -lehden päätoimittajan mukaan ilmaisunvapautta ollaan rajoittamassa maailmanlaajuisesti.

Tanskalaisen Jyllands-Posten -sanomalehden päätoimittaja Carsten Juste varoittaa muslimien olevan saamassa etuoikeuksia profeetta Muhammedin pilakuvista puhjenneen kohun seurauksena. Jyllands-Posten julkaisi pilapiirrokset ensimmäisenä.

- On käynyt ilmi, että ilmaisunvapaus on saanut kolhuja paljon nopeammin kuin saatoin kuvitella, Ja nyt näyttää siltä, että ilmaisunvapautta aiotaan rajoittaa maailmanlaajuisesti, jolloin muslimit saisivat etuoikeuksia, Juste sanoi Kristeligt Dagbladet -sanomalehden haastattelussa.

- Seurauksena saattaa olla se, että he saavat laajennettua erityisoikeuksiaan. Olen hyvin huolissani sitä, mitä on tapahtumassa.

Juste ottaa selvästi etäisyyttä siihen, millaiseksi uskonnon rooli on kehittynyt Tanskassa.

-Yhteiskuntaamme on tullut liikaa uskontoa. Uskonnon tulisi olla yksityisasia, mutta nyt tapaan sen virallisissa yhteyksissä, joissa sitä ei ole ollut aiemmin.

-Yhtäkkiä joutuu ottamaan kantaa asioihin, josta ei osannut uneksiakaan, kuten verirahoihin, naisten sortoon ja islamistisiin käsitteisiin, Juste sanoi.

(MTV3-STT-Ritzau)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme