Mainos
Mainos

Kohuttu WTC-dokumentti esitettiin Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa esitettiin vihdoin ainutlaatuista kuvamateriaalia sisältävä dokumenttielokuva World Trade Centerin tornien tuhosta syyskuun terrori-iskussa.

CBS-televisioyhtiö esitti varhain aamulla Suomen aikaa jo ennakkoon paljon kohua herättäneen kaksituntisen dokumentin World Trade Centerin viimeisistä hetkistä.

Ranskalaiset veljekset Gedeon ja Jules Naudet olivat kuvaamassa materiaalia palomiesten koulutuksesta kertovaan ohjelmaan syyskuun 11. päivänä, juuri kun iskut tapahtuivat. He saivat mm. tallennettua ensimmäisen koneen iskeytymisen toiseen torneista. He saivat myös ainutlaatuista materiaalia ykköstornin sisältä, kun palomiehet olivat saapuneet tornin aulaan.

-He kohtasivat helvetin maan päällä, sanoi 9/11-dokumentin katsojille esitellyt näyttelijä Robert de Niro.

CBS oli vakuuttanut ennakkoon, että nauhalla ei näy mitään kauheuksia, vaan ne on siivottu pois. Samoin vakuutettiin, että dokumentissa ei ole mitään sensaatiomaista eikä uhrien omaisia loukkaavaa.

Kuvaaja saapui palomiesten kanssa yhtäaikaa ykköstorniin, ja nauhalla kuului selvästi mm. voimakkaita ääniä, jotka johtuivat ylhäältä putoavien ruumiiden osumisesta sisäpihan kattoon. Dokumentissa ei näytetty kuitenkaan yhtään kuolemantapausta.

WTC-torniin kohdistuneessa Iskussa kuoli kaikkiaan noin 2800 ihmistä, joista vasta 753 on varmuudella tunnistettu. Palomiehiä menehtyi 343, ja heistä 195 on yhä raunioiden seassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme