Mainos
Mainos

Kolme syytteeseen Tanskan Irak-vuodossa

Raportissa kyseenalaistettiin tiedot, joiden mukaan Irak olisi todellinen uhka ulkomaailmalle.

Kolme ihmistä, kaksi toimittajaa ja yksi tiedusteluvirkamies, joutuu Tanskassa syytteeseen salaisen Irak-raportin vuodattamisesta julkisuuteen. Berlingske Tidende -lehden kaksi toimittajaa julkistivat tietoja hallituksen ennen Irakin sotaa teettämästä salaisesta tiedusteluraportista, joka käsitteli Irakin joukkotuhoaseita.

Tiedustelupalvelun raportissa kyseenalaistettiin tiedot, joiden mukaan Irak olisi todellinen uhka ulkomaailmalle. Raportissa todettiin tiettävästi, että Irakin joukkotuhoaseista "ei ole olemassa mitään luotettavia tietoja".

Berlingske Tidenden toimittajat olivat saaneet raportin tiedustelupalvelun virkamieheltä, joka on myös joutumassa syytteeseen.

Tanskan hallitus oli aiemmin kieltäytynyt julkistamasta raporttia, mutta taipui tänään ja ilmoitti, että raportti julkistetaan.

Tanska kuului Irakin sodassa Yhdysvaltojen liittolaisiin. Ennen viime maaliskuussa alkanutta sotaa pääministeri Anders Fogh Rasmussen sanoi parlamentissa olevansa varma, että Irakilla on joukkotuhoaseita.

(MTV3-STT-Ritzau-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme