Mainos
Mainos

Kova väite: Suomessa kukaan ei edes huomaisi huippuvaarallista vakoiluohjelmaa

Viestintäviraston tietoturvayksikön päällikön Erka Koivusen mukaan Suomessa ei todennäköisesti huomattaisi maailman monimutkaisinta tietokonevirusta, Flamea.

– Suomessa havainnointikyky tietoturvaloukkausten kohdalla on puutteellinen. Jos Flame kohdistettaisiin Suomeen, niin ei sitä välttämättä kukaan edes huomaisi.

Viestintävirasto arvostelee muutenkin kovin sanoin valtionlaitosten tietoturvaa. Koivusen mukaan Suomesta puuttuu taho, joka pystyisi kootusti seuraamaan julkishallinnon tietoturvatilannetta.

Koivusen mielestä Suomesta puuttuu kokonaiskuva julkisen hallinnon tietojärjestelmien uhista. Tietoturvasta huolehtiminen on hajautettu ministeriöihin, virastoihin ja kuntiin.

Flame on monimutkainen haittaohjelmista koottu paketti, joka pystyy tarkkailemaan tietokoneen käyttäjän toimintaa. Sitä ei ole suunniteltu verkkorikollisuuteen, kuten rahojen varastamiseen tileiltä, vaan vakoiluun.

Virus on tartuttanut koneita etenkin Lähi-idässä. Euroopassa sitä ei ole havaittu.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme