Mainos
Mainos

Krakkerijutun vahingot hovioikeuden arvioitaviksi

Vaasan hovioikeus on aloittanut laajan tietomurtojutun käsittelyn Jyväskylässä käräjäoikeuden tiloissa. Hovioikeus kuulee loppuviikon aikana likimain saman todistelun kuin käräjäoikeus runsas vuosi sitten. Erityisesti nyt pyritään täsmentämään tietomurroista aiheutuneet vahingot.

Jyväskylän käräjäoikeus tuomitsi viime vuoden helmikuussa jyväskyläläisen ohjelmistosuunnittelijan viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tietomurroista ja törkeistä viestintäsalaisuuden loukkauksista. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan vahingonkorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä noin 75 000 euroa (liki 450 000 markkaa).

TCB-nimimerkkiä tietoverkoissa käyttänyt mies on nyt 26-vuotias. Suurimpia vahingonkorvauksia vaativat yliopistot ja korkeakoulukoulut, joiden moniin tietojärjestelmiin mies tunkeutui opiskeluaikanaan 1990-luvun loppuvuosina. Jutussa on yhteensä yli 130 asianomistajaa, mutta vain toistakymmentä niistä esitti oikeudessa korvausvaatimuksia.

Sekä vastaaja että syyttäjä valittivat käräjäoikeuden tuomioista hoviin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme