Mainos
Mainos

Krakkerit kiusaavat Microsoftia

Tietokone-ohjelmistojen jätti Microsoft painii vakavan tietomurto-ongelman kanssa. Yhtiö ilmoitti eilen, että sen järjestelmiin on tunkeuduttu. Luikurit ovat luultavasti tavoitelleet Windows-ohjelmistojen lähdekoodeja. On mahdollista, että murtautujat eivät ole tyytyneet vain tutkimaan koodia, vaan ovat mahdollisesti myös sotkeneet sitä. Microsoft kuitenkin haluaa uskoa, ettei näin ole tapahtunut.

Yhtiö on ollut ilmoitustaan lukuunottamatta vaitonainen tapahtuneesta. Se ilmoittaa tutkivansa asiaa ja varmistavansa sisäisen verkkonsa turvallisuuden. Microsoft on myös pyytänyt liittovaltion poliisi FBI:tä tutkimaan tietomurtoa.

Microsoftin monopolioikeudenkäynti ja alemman tuomioistuimen antama langettava tuomio yhtiön jakamisesta kahteen osaan etenivät aiemmin tänä vuonna seuraavaan oikeusasteeseen. Käsittely on yhä kesken, joten Microsoftin ei ole vielä tarvinnut noudattaa oikeuden päätöstä.

(MTV3)

Lue lisää Microsoftin ongelmasta BBC:n www-sivuilta (englanninkielinen)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme