Mainos
Mainos

"Kuka haluaa miljonääriksi" saa jatkaa lähetyksiään Ruotsissa

Ruotsalainen versio suositusta tietokilpailusta "Kuka haluaa miljonääriksi?" saa jatkaa lähetyksiään, päätti ruotsalainen oikeusistuin tänään. Tuomioistuimen mukaan kyse on todellisesta kilpailusta eikä arpajaisista.

Ruotsin valtiollinen arpajaistarkastuslaitos sanoi helmikuussa, että TV4-kanavalla ei ole oikeutta lähettää ohjelmaa, koska siinä on kyse enemmän arpajaisista kuin kilpailusta. Ohjelma olisi tällöin ollut laiton, sillä arpajaisten järjestämiseen tarvitaan Ruotsissa erityinen lupa.

-Ohjelma tässä muodossaan ei muistuta arpajaisia ja siksi TV4 voi vapaasti aloittaa jälleen ohjelman lähetykset, sanoi tuomari Ola Svensson Ruotsin tietotoimistolle TT:lle. TV4 iloitsi päätöksestä, joka mahdollistaa uusien ohjelmajaksojen lähettämisen sunnuntaista lähtien.

-On tosi hauskaa voida aloittaa jälleen. Emme koskaan ymmärtäneet, kuinka kukaan voi luokitella tämän ohjelman miksikään muuksi kuin kilpailuksi, sanoi ohjelman isäntä Bengt Magnusson. Arpajaistarkastuslaitoksen mukaan ohjelmassa on liian paljon sattumanvaraisuutta ja arpajaisosuus on suurempi kuin suoritusosuus.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme