Mainos
Mainos

Kuluttajajärjestö: Pelisäännöt kännykkälogojen lähettämiseen

Kuluttajajärjestö Kuluttajat-Konsumenterna ry:n mielestä kuluttajan tulisi voida kieltää jo kännykkäliittymää ostaessaan tilaamatta lähetetyt logot ja mainokset.

Kuluttajajärjestö Kuluttajat-Konsumenterna ry kaipaa selvempiä pelisääntöjä kännykkälogojen ja mainosten vastaanottamiseen.

Yhdistyksen mielestä olisi parasta, jos kuluttaja jo kännykkäliittymää ostaessaan voisi kieltää tilaamatta lähetetyt logot ja mainokset. Yhdistys on myös pyytänyt oikeusministeriötä selvittämään logojen ja mainosten ongelmakohtia.

Kuluttajat-Konsumenterna on saanut kuluttajilta yhteydenottoja, joiden mukaan kännykkään on pyytämättä lähetetty logoja ja mainoksia. Päästäkseen näistä eroon kuluttajan on pitänyt ostaa tilalle uusi logo. Usein logon lähettäjän selvittäminen on myös vaikeaa tai mahdotonta.

Yhdistys on esittänyt teleoperaattoreille, että ne perustaisivat rekisterin, johon kuluttaja voi ilmoittaa kieltäytyvänsä mainosten ja logojen vastaanottamisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme