Mainos
Mainos

Kunnat innostuivat verkosta

Valtaosalla Suomen kunnista on jo omat kotisivut, mutta niiden toimivuudessa on vielä puutteita. Sisäministeriön teettämän selvityksen perusteella kehitystyö on kuitenkin kunnissa kiivaassa käynnissä ja ongelmat tiedetään.

Domain

Taloustutkimus kyseli 500:lta kuntahallinnon johtavalta virkamieheltä kotisivuista. 70 prosenttia kunnista tarjoaa asiakkailleen kysely- ja palautemahdollisuuksia sähköpostilla.

Kuntien omaa tietojärjestelmää hyödynnetään nyt jo 53 prosentissa kunnista ja 13 prosenttia suunnittelee niitten käyttöönottoa. Kuntien verkkopalvelut ovat varsin usein myös osa seudullista Internet-palvelinta, jossa on linkit yksityisiin ja julkisiin palveluihin.

Ongelmia ovat muun muassa rahan puute. Monesti myös puuttuu yhteisymmärrys siitä, kenellä on lopullinen vastuu sivujen kehittämisestä ja kuka teknisesti osaa homman hoitaa.

Asiakkaitten ongelmana nähdään puolestaan arkuus ja tottumattomuus käyttää tietotekniikkaa hyödykseen ja halu henkilökohtaiseen kanssakäymiseen. Verkon käyttöön ei myöskään opasteta tarpeeksi eikä tietoa palvelutarjonnasta ole riittävästi.

Kuntahallinnossa nähdään tietoverkkojen kehittäminen tärkeänä, siellä uskotaan laajakaistoihin. 71 prosenttia vastaajista arvioi, että vuoteen 2005 mennessä jokainen kansalaisen saa syntyessään sähköisen henkilöllisyyden.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme