Mainos
Mainos

Kunnat panostavat verkkosivuihin

Kuntien verkkosivujen sisältö on monipuolistumassa. Yleisimmät kuntien tarjoamat mobiilipalvelut ovat kirjasto-, tieto- ja uutispalveluita.

Kuntaliiton tilaaman selvityksen mukaan yksittäisten palveluiden lisäksi tietyille ryhmille suunnattujen internetpalveluiden määrä on kasvanut selvästi viiden viime vuoden aikana kuntien verkkosivuilla.

Kuntien tietyille ryhmille suunnatuista verkkosivuista ovat lisääntyneet eniten vanhuksille, perheille ja nuorille suunnatut sivustot. Tällä hetkellä kaksi viidestä kunnasta tarjoaa perheille suunnattuja verkkosivuja. Viisi vuotta sitten näitä sivuja oli vain joka viidennellä kunnalla.

Yleisimpiä erityissivustoja ovat edelleen matkailijoille ja yrittäjille suunnatut sivustot.

Myös mobiilipalveluiden tarjonta on lisääntynyt kunnissa. Palveluja on saatavilla joka kuudennessa kunnassa, kun viisi vuotta sitten niitä oli tarjolla joka kymmenennessä kunnassa.

Yleisimmät kuntien tarjoamat mobiilipalvelut ovat kirjasto-, tieto- ja uutispalveluita.

Taloustutkimuksen toteuttama selvitys suunnattiin toukokuussa verkkopalveluiden kehittämisestä vastaaville johtajille ja verkkoviestintäammattilaisille Manner-Suomessa. Selvitykseen vastasi 52 prosenttia kunnista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme