Mainos
Mainos

Kunnille uusi väline taloussuunnitteluun

Kuntien taloussuunnittelun avuksi on kehitelty tietokanta, jonka avulla voi vertailla miten muut kunnat hoitavat vaikkapa perusopetusta, terveydenhoitoa, henkilöstöpolitiikkaa ja tulorahoituksen investointeja. Pilottihankkeessa on ollut mukana 14 kuntaa.

Johdon Vertiksi kutsutun tietokannan avulla saa reaaliaikaista tietoa kuntakonsernin kehityksestä. Seuranta- ja vertailutietokannassa on noin kolmisensataa tunnuslukua ja indikaattoria. Se auttaa, kun kunnissa tehdään laissa vaadittua palveluiden arviointia.

Vertin käsitteet on määritelty yhteneväisesti kauppa- ja teollisuusministeriön tilastointien kanssa. Hankkeen takana ovat kunnat, atk-talot, Kuntaliitto ja Efektia Oy. Pilottikuntia puolestaan ovat Imatra, Joutseno, Jyväskylän kaupunki ja maalaiskunta, Kajaani, Korpilahti, Kouvola, Kuusankoski, Kuusamo, Laitila, Lappeenranta, Lohja ja Vaasa.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme