Mainos
Mainos

Kuntien pöytäkirjat saavat olla verkkosivuilla

Kunnat saavat pitää hallintoelinten esityslistat ja pöytäkirjat verkkosivuillaan. Oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan pöytäkirjojen saatavuuden rajoittamiselle ei löydy perusteita julkisuuslaeista tai tietosuojavaltuutetun kannanotoista.

Pöytäkirjoja etsimässä

Monet kunnat ovat rajoittaneet hallinnollisten asiakirjojen saatavuutta verkossa. Esillä saattaa olla esimerkiksi vain pari tuoreinta pöytäkirjaa. Rajoituksia on perusteltu laintulkinnoilla, joita tietosuojavaltuutetun on kerrottu esittäneen. Rajoitusten taustalla on epäily siitä, että pöytäkirjoista voisi hakuohjelmia käyttämällä laatia henkilörekisterin.

Oikeusministeri Koskinen toteaa vastauksessaan kansanedustaja Petri Salon tekemään kirjalliseen kysymykseen, että kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen pöytäkirjojen saatavuuden rajoittaminen ei johdu viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetusta laista. Koskisen mielestä rajoittamisvaatimusta ei voida johtaa tietosuojavaltuutetun kannanotoistakaan.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme