Mainos
Mainos

Kysely: Henkilöstön tietämättömyys vakava tietoturvauhka

Konsultointiyhtiö Deloitten kansainvälisestä kyselystä käy ilmi, että yli kolmasosassa maailman sadasta suurimmasta tietoturvayhtiöstä on esiintynyt henkilöstöön kohdistuneita tietoturvahyökkäyksiä.

Tietojen kalastelu henkilökunnalta huijaussähköposteilla ja -internetsivuilla on kasvanut selvästi finanssiyhtiössä. Konsultointiyhtiö Deloitten tekemän selvityksen mukaan 35 prosenttia maailman sadasta suurimmasta tietoturvayhtiöstä on kokenut henkilöstöä hyödyntäviä tietoturvahyökkäyksiä viimeisen vuoden aikana. Vuosi sitten niistä kertoi vain 14 prosenttia yhtiöistä.

Deloitten mukaan virustorjuntaohjelmat, sähköpostin sisällön suodattaminen ja muu tekninen valvonta ovat kasvaneet niin paljon, että tietoja yhtiöistä on nykyään helpompi saada työntekijöiltä - varsinkin, kun turvallisuuskoulutus ja tietoisuuden lisääminen olivat tietoturvajohtajien turvallisuusaloitteiden listalla viimeisenä.

Lisäksi yhtiöiden turvallisuuteen käyttämistä rahoista 64 prosenttia menee teknologiaan ja 15 prosenttia koulutukseen ja tietoisuuden lisäämiseen. Deloitte haastatteli selvitystään varten maailman sadan suurimman finanssiyrityksen tietoturvajohtajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme