Mainos
Mainos

Kysely: Lapset käyttävät kännykkää yhä enemmän nettiyhteyksiin

Kännykkäkuvaaminen on johtanut siihen, että lapset ottavat usein luvatta kuvia ja lähettävät niitä eteenpäin muun muassa sellaisille tutuille, joita he ovat tavanneet vain netissä.

Lapset liikkuvat yhä yleisemmin netissä kännykän avulla. Tämä käy ilmi Pelastakaa Lapset -järjestön 7-15-vuotiaille lapsille suunnatusta nettikyselystä, johon järjestö sai lähes 18 000 vastausta.

Vastauksesta ilmeni myös, että kännykän käyttö puhumiseen, tekstailuun, pelaamiseen ja kuvaamiseen on nopeasti yleistynyt osaksi lasten arkea.

Kännykkäkuvaaminen on järjestön mukaan johtanut siihen, että lapset ottavat usein luvatta kuvia ja lähettävät niitä eteenpäin muun muassa nettiin sekä sellaisille tutuille, joita he ovat tavanneet vain netissä.

Myös kännykkäkiusaaminen on tavallista, eikä kiusattu useinkaan kerro kiusaamisesta kenellekään.

Pelastakaa Lapset kysyi kamerapuhelinten käytöstä sekä kännyköiden käytöstä nettiyhteyksissä syyskuussa tehdyssä kyselyssä. Siihen vastanneista lapsista lähes kaikilla oli oma matkapuhelin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme