Mainos
Mainos

Kysely: Sosiaalisuus tärkeä osa tietokonepelejä

Sosiaaliset suhteet vaikuttavat olevan tärkeä osa tietokonepeliharrastusta, kertoo elektroniikkayhtiö Samsungin teettämä tuore kysely.

Kyselyyn vastanneista aktiivisista peliharrastajista yhdeksän kymmenestä on saanut harrastuksensa kautta uusia ystäviä ja myös tavannut heitä henkilökohtaisesti.

Yli puolet kertoo pelaavansa tietokonepelejä pääasiallisesti ystäviensä kanssa verkon kautta. Osa pelaa yhtä paljon ystävien kanssa samassa tilassa kuin verkossa. Vain 17 prosenttia vastaajista pelaa pääosin yksin.

Tärkeimmät syyt pelaamiseen ovat sen viihdearvo ja rentoutuminen. Sosiaaliset suhteet ohittavat kuitenkin esimerkiksi kilpailunhalun pelaamisen syynä.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi 781 suomalaista yli 14-vuotiasta aktiivista peliharrastajaa. Internetissä tehtyyn kyselyyn vastanneista valtaosa oli miehiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme