Mainos
Mainos

Kyselytutkimus: Internet USA:ssa tärkeämpi kuin tv

Internet on jo tärkeämpi tiedonsaannin kanava kuin tv, arvioidaan Yhdysvalloissa tehdyn kyselytutkimuksen johtopäätöksissä. Koko Yhdysvallat kattavan tutkimuksen tuloksista käy ilmi, että yli 70 prosenttia vastaajista nimesi Internetin tärkeimmäksi tiedonsaannin kanavakseen. Tutkimuksen teki Los Angelesissa sijaitseva Kalifornian yliopisto (UCLA).

Vain 50 prosenttia vastanneista sanoi, että televisio on heille tärkeä tiedonsaannin kanava. Kirjat nimesi tärkeäksi tiedonlähteeksi 60 prosenttia vastanneista, kun taas päivälehdistö sai 58 prosentilta määreen tärkeä.
-Tämä tulos voi vaikuttaa uskomattomalta. Suurelle osalle amerikkalaisista Internet on ohittanut tärkeydessä kaikki muut tiedonlähteet. Ja Internet on ollut yleisesti saatavilla viestintävälineenä vasta noin kahdeksan vuotta, totesi UCLAn viestinnän tutkimuskeskuksen johtaja Jeffrey Cole.

Tutkimuksen virhemarginaali oli kolme prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan. Uutistoimisto DPA ei kertonut tutkimuksen otoksen määrää eli sitä, kuinka moni amerikkalainen vastasi kyselyyn.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme