Mainos
Mainos

Laaja venäläinen piraattinettikauppa selvisi

Keskusrikospoliisi on selvittänyt laajan Venäjältä käsin toimineen, suomalaisille kuluttajille suunnatun piraattinettikaupan.

Venäläismiehen pyörittämillä Internet-sivuilla tarjottiin laittomia cd-levyjä, tietokonepelejä, cd-rom-tallenteita ja videoelokuvia. Osoitteessa www.levyshop.com toiminut piraattibisnes tuli Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen tietoon viime vuonna alkusyksystä sen oman valvonnan ja yleisövinkkien perusteella.

Sivustojen valikoimissa oli yhteensä yli 3 200 erilaista tuotetta. Niillä myytiin vastajulkaistuja hittilevyjä hintaan 29,80 markkaa. Uusimmat PlayStation pelit ja videoelokuvat irtosivat noin 40 markalla. Tuotteet luvattiin toimittaa ostajalle postiennakolla kolmen päivän kuluessa tilauksesta.

Sivustot sijaitsivat venäläisellä palvelimella ja ne on rekisteröinyt itselleen Viipurissa asuva venäjän kansalainen. Laittomat tuotteet tuotiin Suomeen kuriirien välityksellä ja postitettiin Suomessa edelleen niiden tilaajille.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme