Mainos
Mainos

Laajakaistaliittymissä selviä eroja

Kuluttajaviraston selvityksen mukaan laajakaistaliittymien hinnoissa ja käyttökustannuksissa on huomattavia eroja.

Kuluttajavirasto on selvittänyt laajakaistaliittymien hintoja ja käyttökuluja Suomessa. Selvityksen mukaan hinnat ja käyttökustannukset vaihtelevat paljonkin eri liittymien välillä. Kuluttajille edullisimpia ovat ns. jaetut ja kiinteistöliittymät.

Uudet toimijat ovat lisänneet alan hintakilpailua etenkin suurimmissa kaupungeissa. Edullisimmillaan kuluttaja voi ostaa Helsingissä yhteyden internetiin 20 eurolla kuukaudessa kun tyypillinen kuukausimaksu on 49 euroa.

Kuluttajan ei kannatta kuitenkaan liittymää valitessaan katsoa pelkkiä kampanjaetuja ja yksikköhintoja. Hitain liittymä ei välttämättä ole edullisin ja nopeakin liittymä voi sisältää yllättäviä käytön rajoituksia ja ehtoja. Kuluttajan kannattaa vertailla myös yhteyslaitteiden hankintakuluja ja käytön tukipalveluja.

Kuluttajaviraston selvitykseen osallistui 51 palveluntarjoajaa. Ne toimittivat vuoden vaihteessa tiedot 224 liittymästä.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme