Mainos
Mainos

Laajakaistoille aiotaan määrätä vähimmäisnopeus

Laajakaistayhteyksille on tulossa lakiin kirjattava vähimmäisnopeus. Liikenne- ja viestintäministeriö vahvisti keskiviikkona Keskisuomalaisessa olleen tiedon. Ministeriö ehdottaa, että alueellaan vahvassa markkina-asemassa oleville teleyrityksille asetetaan toimiluvan ehdoksi ensin vähintään yhden megabitin laajakaistayhteys.

Vastaisuudessa vähimmäisnopeus seuraisi tietyin ehdoin enemmistön käytössä olevan nettiyhteyden nopeutta. Tarkastelu voitaisiin tehdä esimerkiksi vuosittain, ja se perustuisi Viestintäviraston markkina-analyysiin sekä selvitykseen palvelun teknisestä toteutettavuudesta.

Ministeriön kannanotto sisältyy lausuntoon TeliaSoneran lankaverkon alasajosta. Ministeriö on pääosin tyytyväinen TeliaSoneran tulkintaan haja-asutusalueiden telepalvelujen turvaamisen keinoista.

Yhtiö ilmoitti maaliskuussa sitoutuvansa siihen, että sen kaikilla nykyisillä asiakkailla pysyvät käytössä puhepalvelut ja laajakaistayhteydet siihen saakka, kunnes korvaava langaton ratkaisu on saatavilla.

Tarkemmat ratkaisut lainsäädännön ja toimilupien muuttamisesta tehdään ensi syksynä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme